Coneixement compartit per a la competitivitat global de les Balears

 

 
 
 
 
 

BANCO SANTANDER

Lletra/letra:

BANCO SANTANDER és un grup financer nacional que opera amb quotes elevades a distints mercats europeus (com Alemanya, Polònia, Portugal i Regne Unit) i americans (Estats Units, Argentina, Brasil, Mèxic i Xile) i que manté presència en el mercat asiàtic a través del negoci de banca minorista i finançament al consum que desenvolupa a Xina. De fet, la diversificació geogràfica, que l’ha portat a situar-se com el primer banc europeu i el tercer del món, s’erigeix en una de les principals claus del creixement d’una entitat que acumula més de 160 anys d’història, una plantilla superior a 200.000 empleats, 4,1 milions d’accionistes i 144 milions de clients. A les illes, la delegació territorial estén la seva labor a través d’una xarxa formada per més de 80 oficines i un equip humà proper als 400 treballadors, els quals s’adhereixen a una cultura corporativa –‘Santander Way’– centrada en l’avanç cap a la construcció d’un banc totalment digital i responsable. La seva política de responsabilitat social corporativa es reflecteix, especialment, en el recolzament a més de 1.300 institucions acadèmiques de 33 països, les més de 7.500 col·laboracions amb institucions i entitats socials i, així mateix, la seva condició com a banc líder mundial en finançament d’energies renovables. Com a empresa cotitzant en borsa forma part de l’IBEX 35 i és membre dels Dow Jones Sustainability Indices. L’any 2019 ha obtengut el reconeixement ‘Silver Class’ concedit per l’agència d’inversió sostenible RobecoSAM i s’ha situat al capdavant del Bloomberg Gender-Equality Index. Al mateix temps, la Fundació Banco Santander canalitza la vocació cultural, humanística i científica del grup a través d’una labor continuada en matèria de mecenatge cultural i desenvolupament de projectes multidisciplinars.

 

Àmbit d'actuació

• Sector d'activitat
Activitats financeres i d'assegurances
Clúster
Serveis financers
• Àrea d'influència
Sofisticació empresarial
• Mida
Gran-Empresa

 

i|compromís

BANCO SANTANDER comparteix amb la fundació coneixement i experiència al voltant de la iniciativa estratègica ‘Activació de palanques estratègiques’, amb un especial interès en la formulació de noves directrius que incorporen la digitalització del teixit empresarial com a via per impulsar la competitivitat global de les Balears.

 

Amb aquesta finalitat, BANCO SANTANDER ha recolzat, en qualitat de Patró amfitrió, les actuacions dutes a terme en matèria de reposicionament competitiu, tal com s’estableix al Pla d’actuació 2018 [secció V/03].
 
Volem jugar un rol rellevant contribuint a que el creixement de les nostres illes sigui inclusiu i sostenible. Des d’IMPULSA BALEARS treballam per comptar amb noves solucions que ens permetin adequar al màxim la nostra oferta a les necessitats de les persones i les empreses de l’arxipèlag.

Celia Torrebadella
Directora territorial