Coneixement compartit per a la competitivitat global de les Balears

 

 
 
 
 
 

IMPULSA BALEARS aborda els reptes empreserials de la propera dècada amb el president de CaixaBank


Jordi Gual assenyala que «es necessiten empreses responsables que desenvolupin un funció social, compromeses amb l’entorn i la societat a la que serveixen» en el darrer i|meeting de la Fundació

 

PALMA · MPULSA BALEARS ha celebrat el primer i|meeting de l’any posant l’accent en ‘L’empresa i els reptes de la nova dècada’. Per això ha comptat amb la participació de Jordi Gual, president de CaixaBank, que ha impartit la ponència central d’un dinar-col·loqui que ha reunit aquest migdia al Golf Son Muntaner als patrons i col·laboradors de la Fundació.

La incertesa i els canvis econòmics i socials que dominen el moment actual alteren de manera substancial l’entorn i el marc competitiu en què operen les empreses, un fet que, segons Gual, «contribueix a augmentar la desconfiança d’una part de la societat en el sistema econòmic i polític». En aquest escenari, el teixit empresarial, assenyala Gual, «juga un rol fonamental, atès que pot contribuir a través de les seves actuacions a donar resposta als grans reptes als quals ens enfrentam». Per això, prossegueix «és necessari comptar amb empreses responsables que desenvolupin una funció socials que vagi més enllà de la maximització de beneficis i que estiguin, per tant, compromeses amb l’entorn i la societat a la que serveixen».

En aquest context, Antoni Riera, director tècnic de la Fundació, ha posat de manifest en la introducció a la jornada, que el teixit empresarial de les Balears «es troba en un bon moment per mobilitzar nous recursos i redefinir, així, la seva estratègia en favor de l’eficiència i la innovació». Des d’aquesta perspectiva, els darrers resultats d’i|empresa, que avui la Fundació posa a disposició dels actors regionals, confirmen que «la rendibilitat empresarial (15,2%) segueix a l’alça impulsada per l’avanç de la productivitat (4,8%, nominal), la recuperació dels marges (10,4%) i la consolidació d’estructures patrimonials sanejades».

 

Accedeix a la i|notícia completa

Divendres, 6 març 2020

 

Títol
Títol
Data
Data